Kuuntele koko albumi Spotifyssa. |
Queenin kakkoslevy on ykköslevyn lailla jäänyt tuntemattomaksi suurelle yleisölle. Levyltä ei juuri singlehittejä löydy, eikä yhdestäkään levyn kappaleesta tehty musiikkivideota. Greatest hits -kokoelmille on päässyt vain Seven seas of rhye, eikä sekään oikein anna kuvaa siitä, minkälaisesta levystä on kysymys. Levy on kuitenkin monien Queen-fanien suosikki. Myös minun.
Niinkuin monen muunkin kohdalla, myös minun ensikosketukseni Queeniin oli Bohemian Rhapsody. Kappaletta kuuli aina silloin tällöin radiosta ja joskus onnistuin jopa näkemään kappaleen legendaarisen musiikkivideon televisiosta. Oma Queen-urani alkoi, kun Brightonin kielikurssilla kesällä 1986 ostin kirpputorilta Bohemian Rhapsody -singlen. Seuraavan parin vuoden aikana tutustuin myös yhtyeen muuhun tuotantoon ja opin, että Queen on muutakin kuin BoRap ja Radio GaGa.
Queenin kakkoslevy jakautuu kahteen puoleen, valkoiseen ja mustaan. Valkoisen puolen sävellyksistä vastaa Brian May (+ yksi kappale Roger Taylorilta) ja levyn musta puoli oli täysin Freddie Mercuryn valtakuntaa.
Valkoisen puolen vaikuttavin kappale on upean mahtipontinen White Queen, jossa Mercury solistina pääsee näyttämään sekä herkkää puoltaan että revitystaitojaan yhdessä Mayn kitaran kanssa.
- Queen: Some day one day (YouTube)
Queen II:sta seuranneet Sheer heart attack ja Night at the opera olivat ehkä kokonaisuuksina toimivampia albumeja ja niiltä löytyi radioystävällisiä superhittejä, mutta kakkoslevy sisältää kuitenkin monta tuntematonta Queen-helmeä, joita ei ole pilattu ylisoittamisella. Jos yhtyeen musiikista pitää, kannattaa kakkoslevyyn ehdottomasti tutustua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti